Ditting LINEA Mini Ekspresy do kawy Thermoplan FETCO

Torcik z grillowanych warzyw z mozarellą

2.jpgPotrawy przygotowywane w piecach CONVOTHERM są godne XXI wieku!
Odkrywanie możliwości tego urządzenia to satysfakcja podczas przygotowywania posiłków i sama przyjemność dla podniebień Gości! Poniżej prezentujemy jeden z licznych przepisów na danie, które można przygotować w tym urządzeniu.

Życzymy Państwu wspaniałej uczty z CONVOTHERM!










SKŁADNIKI:

Bakłażan
Cukinia
Kolorowa Papryka
Ser Mozarella
Oliwa z oliwek
Primerba koperkowa
Miód
Ocet balsamiczny
Musztarda Dijon
Primerba Bazyliowa
Sos sałatkowy Ogrodowy
Parmezan

PRZYGOTOWANIE:

1. Bakłażana i cukinie pokrój w krążki o grubości 0,5 cm; cukinie i bakłażany grilluj przez 7 minut w temperaturze 210°C.
2. Papryki również wstaw na kilka minut do nagrzanej do wysokiej temperatury komory,
nastepnie przekrój na połowy, oczyść i powykrawaj ausztycherem kółka.
3. Z papryki, bakłażana, cukini i plastrów mozarelli przygotuj torciki.
4. Parmezan zetrzyj i przygotuj tiule.
5. Z miodu i octu balsamico przygotuj sos, redukując go do odpowiedniej konsystencji.
6. Oliwę, musztardę i wodę miksuj do uzyskania emulsji, następnie dodaj sos sałatkowy i
Primerbe bazyliową,zmiksuj ponownie.
7. Na talerzu układaj torcik z tiulem, delikatnie polej sosami i garniruj swieżymi ziołami.

NASZA WSKAZÓWKA:

Jest to wariacja na temat
tradycyjnego włoskiego dania,
znanego jako sałatka Caprese.
Chcemy w ten sposób zainspirować
Państwa do samodzielnych
eksperymentów ze zmianami
tradycyjnych potraw.

Ekspres przelewowy podwójny CBS 2132-XTS z termosami w cenie 4999 zł brutto

cbs2132-shortapot_c1-for-website-downlaod-image.jpg

Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies. Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności.
Akceptuję, nie pokazuj więcej